Sport

5 zlatnih pravila klađenja


U ovome članku zaokružujemo ovomjesečni prvi serijal članaka vezanih uz profesionalno klađenje s 5 zlatnih pravila kojih se u svakom trenutku treba beskompromisno pridržavati ukoliko želite klađenjem ostvariti profit.

1) Nažalost kao i u velikoj većini stvari u životu novac i profit glavni je faktor klađenja stoga ultimativni imperativ svakog ozbiljnog kladioničara mora biti DA SE KLADI S NOVCIMA KOJE JE SPREMAN I IZGUBITI. Naime, kao što smo spomenuli u jednom od prošlih članaka klađenje treba shvatiti kao vrstu ulaganja u dionice u koje ulagači na burzi jedino ulažu novac koji im primjerice nije potreban za zadovoljenje osnovnih životnih potreba stoga je optimalno isti princip primijeniti i u sportskom klađenju.

2) Kako biste novac kao glavno sredstvo za klađenje organizirali i rasporedili na najbolji način trebat ćete izraditi svoj MONEY MANAGEMENT odnosno odrediti visinu uloga u odnosu na vašu banku što je novac koji ste odvojili za klađenje za određeni period. Analogno ovome treba voditi i evidenciju vašeg klađenja koja ne samo da izražava vaš omjer izgubljenog i dobivenog novca već može poslužiti i kao alat za ispravak grešaka koje ste radili u klađenju.

3) Kako je današnja ponuda veoma opširna i bogata potrebno je izvršiti SELEKCIJU SPORTOVA I LIGA koje ćete pratiti i na koje ćete se kladiti. Odabrati treba one lige i sportove koji matematički i sociološki daju najbolji omjer valuea u odnosu na margine i tečajeve te također one lige koje bookmakeri slabije poznaju od Vas samih a tu dolazimo i do same srži value(vrijednosne) oklade odnosno stvaranja prednosti sebi ispred kladionicama raznim informacijama ili jednostavno boljim poznavanjem samih liga i kulturnih prilika u određenoj zemlji.

4) ELIMINACIJA EMOCIJA u klađenju kako biste bili uspješni vjerojatno je ključni faktor uz spomenuti money management i banku. Nikada ne smijete dopustiti da vaše emocije prevladaju vaš razum i logiku a posebno treba izbjegavati klađenje na ekipe čiji ste navijač ili fan ukoliko nemate nikakvih faktora i argumenata za neki pick. U sportskom klađenju morate biti spremni na crne serije no ključ svega jest da tokom takvih serija ostanete privrženi svome sistemu i zadržite disciplinu jer je svakako loš način kladiti se na pickove koje niste analizirali nakon neočekivanog gubitka novca.

5) KVALITETA NAD KVANTITETOM(MANJE JE VIŠE, LESS IS MORE). Nikada se ne smijete kladiti samo zato da biste se kladili na određeni dan zbog adrenalina ili užitka/drame samog gledanja/praćenja susreta već treba razviti strpljenje i kladiti se samo na svoje odabrane lige i sportove za koje ste najsigurniji da će vam donijeti profit i koje najbolje poznajete i u kojima na kraju krajeva imate bolje znanje i statističku analizu od samih bookmakera.

Za kraj ćemo još nadodati i to da ukoliko klađenju pristupate na visokoj profesionalnoj razini potreban je odmor od svakodnevnih stresnih zbivanja vezanih uz takav način ulaganja stoga bismo vam obavezno preporučili da barem jedan dan u tjednu uzmete odmor od samog klađenja dok je također preporučljivo tokom ljeta ili zime otići na odmor od minimalno tjedan do dva dana tokom kojeg se morate u potpunosti isključiti od klađenja i promišljanja oko mečeva.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *