Sport

Kako profitirati u online klađenju


U prošlome smo članku dali naslutiti o čemu ćemo pisati idući put tako što smo spomenuli pojmove poput money managementa, banke i single načina klađenja. Kako bi kladioničar sebi stvorio najoptimalnije okruženje i preduvjete za borbu s kladionicama i stvaranje profita kao prvo klađenje ne smije shvaćati kao zabavu ili hobi i mora mu pristupiti kao načinu investiranja. Iz tog razloga odmah je najlogičniji sistem singlova, odnosno single oklada jer i matematički dugoročno gledano takav princip je najisplativiji i s najvećom vrijednošću.

Takvim načinom klađenja možemo najbolje pratiti ulaganje koje je najisplativije i varira s obzirom na bookmakere kod kojih se novac ulaže. Kod europskih online kladionica ili takozvanih soft bookmakers(Marathonbet, William Hill…) tržišta su i više nego solidna no limiti za ulaganje su mali dok su kod takozvanih hard bookmakera odnosno na azijskom tržištu(Pinnacle, SBOBET…) limiti puno veći i često i nepostojeći. Po nama najoptimalnija kombinacija jest klađenje na singlove u maksimalno tri do četiri kladionice koje su najlikvidnije(https://www.sportsbookreview.com/) s time da je još poželjnije da je odnos europskih i azijskih kladionica jednak odnosno 2:2. Tečajevi koji se nude kod stranih kladionica kao i kod domaćih zemaljskih kladionica imaju profitnu marginu no kod online klađenja ne postoje porezi tako da u startu imate daleko više mogućnosti za profitom čisto na matematičkom planu.

Najbitnija stavka kod ozbiljnog klađenja vođenje je i imanje banke te pravilnog money managementa. Radi se o tome da mjesečno treba izdvojiti određenu sumu novaca koja će biti bankroll za taj mjesec odnosno novac za ulaganje koji jasno uvijek morate biti spremni izgubiti jer je klađenje igra na duge staze i neki mjeseci će jasno biti završeni u crvenom. Dolazimo do najbitnije stavke a to je raspoređivanje bankrolla, odnosno banke – postoje dva načina takozvanog ´stejkanja´ odnosno ulaganja i mi vam preporučamo onaj moderniji od 5 jedinica koji je puno stroži od klasičnog na 10 jedinica i zornije prikazuje statistiku svakog sistema klađenja. U klasičnom sistemu 10 jedinica ulaže se po principu od 1 do 10 jedinica s time da svaka jedinica vrijedi 10 unita tako da je recimo za single sigurnosti 7/10 ulog jednak 70 unita. Kod prije spomenutog rigoroznijeg sistema od 1 do 5 jedinica jedna jedinica jednaka je 20 unita a kod tog sistema najoptimalniji način ulaganja jest od 1 do 3 singla dnevno za stake 5/5 ili 4/5 odnosno u ovom slučaju 100 i 80 unita. Tako pažljivo možemo sami voditi detaljnu mjesečnu statistiku ulaganja i dobitaka te gubitaka dok na kraju moramo naglasiti kako sam igrač mora odrediti koliko će mu 10 odnosno 20 unita vrijediti u njegovoj mjesečnoj banci.

Naposlijetku svega dolazimo i do sportskog dijela ovog članka odnosno samog klađenja i sistema. Najbolji način za gore objašnjena ulaganja jest klađenje na samo jedan sport i to na maksimalno pet do šest liga u istom ako ne i manje. Te lige bi trebalo detaljno proučavati statistički i sociološki ali i biti u hodu sa samim dnevnim aktualnostima kako bi se polučili najbolji rezultati uz činjenicu da u bilo kakvom klađenju ili kockanju moramo isključiti emocionalni faktor i to iz razloga što će uvijek biti lošijih razdoblja ili nizova no na kraju svakog mjeseca zbraja se i oduzima te na kraju godine donosi zaključak.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *