Sport

Po čemu je Betfair poseban?


Za kraj ovog mjeseca i posljednjeg serijala vezanog uz same kladionice u ovome članku pripremili smo završni članak u kojem najjasnije prikazujemo premreženost i povezanost profesionalnog klađenja sa svijetom burze i ulaganja na najboljem mogućem primjeru u svijetu kladionica Betfairu. Već ste imali prilike čitati o samom profesionalnom klađenju koje je u biti ništa drugo nego sistem ulaganja kao i na burzi gdje se također traže vrijednosti u dionicama dok se u profesionalnom klađenju value traži u marginama i tečajevima kladionica. Betfair je savršeni primjer online klađenja u smislu čistog ulaganja jer se u suštini ne radi o klasičnom bookmakeru i kladionici već o takozvanom Betting exchangeu što igračima daje mogućnost da sami postavljaju kvote i tečajeve te da iste prodaju ili kupuju. Sami Betfair zarađuje na način da naplaćuje manju naknadu za svaki dobitni bet te također nudi manje kvote od onih koji su ponudili sami igrači.

Paradigma koja savršeno opisuje Betfair jest svjetska burza kvota s kojima se u svakom trenu može trgovati kao i s dionicama na Wall Streetu. Bit svega jest da se vi ne kladite protiv kladionica već protiv drugih igrača a kvote koje su ponuđene gotovo su u uvijek isplativije i veće nego kod ostalih bookmakera. Postoje dvije osnovne vrste oklada na Betfairu takozvane LAY i BACK oklade. Back oklada može se usporediti s klasičnim klađenjem u kladionicama na pobjedu nekog tima ili na neriješeno – u slučaju dobitne oklade dobivate natrag vaš ulog kao i dobitak s time da vam se oduzima 5 % provizije za kuću na sami profit koji ste ostvarili. Glavna razlika između Betfaira i ostalih bookmakera jesu Lay oklade u kojima igrači zapravo prividno preuzimaju ulogu kladionica i bookmakera. S ovom vrstom oklade zanimljivo kladite se protiv određenog ishoda za što ne postoji ulog već vi određujete iznos(backer´s stake) koji želite dobiti nakon čega Betfair izračunava koliko će vas vaš ulog za tu okladu koštati(tzv. liability). U potpunosti je od osobe do osobe hoće li prihvatiti koeficijente koji se u tom trenutku nude(back oklada) a ukoliko niste zadovoljni možete ´glumiti´ kladionicu i lay okladom ponuditi svoju vlastitu kvotu za određeni događaj no kako bi ista postala aktualna netko od igrača mora tu istu kvotu prihvatiti. Uz sami Betfair drugi dva najpoznatija primjera betting exchangea u svijetu klađenja jesu Matchbook i Smarkets.

Za zemlje bivše Jugoslavije provizija na potencijalni ostvareni profit iznosi 7 % što je i više nego isplativo s obzirom na tečajeve u odnosu na zemaljske kladionice s porezima ali i klasične online bookmakere čiji su tečajevi obično ispod onih s Betfaira. Uz klasično pre-game klađenje Betfair nudi i vrlo živo online klađenje uz live prijenose kao i mobilno klađenje te razne bonuse. Zaključno ovaj servis nudi i isplate te uplate depozita bez provizija što možete učiniti na brojne načine(Skrill, Paysafe, Neteller, bankovne i kartične transakcije).

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *