Sport

Roman Simakov preminuo u ringu


Ruski boksač, Roman Simakov, preminuo je nakon borbe za naslov prvakaazijepo WBC verziji. Njegov protivnik u tom meču je bio Sergej Kovaljev koji je ga izudarao u glavu toliko jako i toliko puno puta da se Roman na kraju meča jednostavnosrušioi više se nikad nije dignuo. RIP

Ovakva stravična nesreća već dugo nije viđena, a pogotovo ne u Rusiji. Zadnji smrtni slučaj dolazi iz davne 1994 godine kada je umro sudac, ali prirodnom smrču.

Roman Simakovje primio zaista veliki broj udaraca u glavu, a u 7. rundi i seriji koju je zadao Kovaljev nije se mogao oduprijeti. Sudac je prekinuo meč, ali nažalost, jednu rundu prekasno.

Roman Simakov je pao u komu te su ga iznijeli na nosilima. Iako je u brzom roku prebačen u bolnicu i operiran, liječnici mu nisu uspjeli spasiti život. Ozljede mozga bile su prevelike i preteške.

Igor Maruzov, glavni tajnik Ruskog boksačkog saveza kaže: ‘Moći ću komentirati ovaj slučaj nakon istrage. Ona će ocijeniti postupke suca i liječnika.’

Simakov je u karijeri ostvario 10 pobjeda i jedan poraz te jedan remi. Njegova profesionalna karijera trajala je 3 godine.

Roman Simakov

Odgovori