Sport

Surebet ili sigurna oklada


Nakon serijala članaka vezanih uz kladionice, sisteme klađenja i samu matematiku iza klađenja i sportova kao bonus članak pripremili smo vam i zanimljiv članak vezan uz takozvani surebet ili sigurnu okladu koja predstavlja mehanizam koji na najevidentniji način razotkriva slabosti kladionica u sastavljanju koeficijenata.

Radi o vrsti oklade koja zapravo obuhvaća minimalno dvije ili više oklada koje obuhvaćaju sve moguće ishode neke utakmice s takvim koeficijentima koji omogućavaju profit u slučaju bilo kojeg ishoda te utakmice. Jedan od glavnih uvjeta za sigurnu okladu jest uplata u barem dvije različite kladionice i stoga su za pronalazak surebeta potrebni računi u barem dvije online kladionice koje jasno ne obračunavaju nikakve poreze. U biti se radi o tome da neovisno o pobjedi neke momčadi/igrača kladioničar uvijek završi s pozitivnom bilancom i profitom no za uspjeh s ovom strategijom klađenja osim velikog početnog kapitala na raspolaganju treba imati i mnoštvo vremena jer je obavezno konstantno dežuranje ispred računala i mobitela i to iz razloga što se dnevno u prosjeku može maksimalno naći od tri do četiri prava surebeta.

Sami surebet koji je poznat i pod nazivom arbitrage bet moguće je naći otprilike svega 5 do 15 minuta u ponudama kladionica a već promjena tečaja samo jednog od bookmakera može surebet učiniti bezvrijednim i iz tog razloga treba biti iznimno oprezan, okretan i brz u ovakvom načinu klađenja koje nije ilegalno po samome zakonu i stvara povećan rizik kladionicama te prednost za igrače stoga su mnogi bookmakeri u novije vrijeme ovakve igrače počeli limitirati ili im zatvarati račune. Najbolje kladionice za ovakvu strategiju svakako su Pinnacle i Betfair koje gotovo nikada ne limitiraju igrače no za optimalan uspjeh potrebni su računi u barem tri ili više online kladionica. Također, mnogi su bookmakeri u novije vrijeme počeli poništavati ovakve oklade i ne prihvaćati visoke uloge dok su česta i mijenjanja koeficijenata tako da bi ovaj sistem valjalo započeti s manjim ulozima kako bi se prošlo kroz određeni period asimilacije.

Kako bismo vam u potpunosti približili sami surebet na konkretnom primjeru objašnjavamo kako prepoznati neku sigurnu okladu. Najbolji sport za ovaj sistem jest tenis u kojem su uvijek moguća samo dva ishoda uz naravno uvijek moguću predaju igrača no u tom se slučaju vraća ulog. Za primjer ćemo uzeti susret dvojice tenisača – kladionica 1 smatra da je realni koeficijent za pobjedu igrača A 2.05 dok druga kladionica smatra da je realni koeficijent za pobjedu igrača B također 2.05. Tada isti ulog praktički u isto vrijeme ulažemo na pobjede jednog i drugog tenisača i bez obzira na sami ishod meča igrač završava u profitu od minimalno 5 eura ukoliko je na svaku okladu uložio 100 eura. Inače, svaka sigurna oklada donosi profit od 1 do 3 % na uloženi novac i stoga je potrebna velika početna banka jer se za male uloge dugoročno s obzirom na gore navedeni profit ovakav sistem ne isplati.

Krajem ovog tjedna možete očekivati nove članke o sistemima klađenja s naglaskom na over/under vrstu klađenja.

Odgovori