Sport

Zašto su Pinnacle i SBO najbolji?


Kao predzadnji članak u sklopu posljednjeg mini serijala o samim kladionicama nakon savjeta kako odabrati najbolju kladionicu za klađenje kao i općenitih odrednica svih kladionica u ovome članku možete pročitati kratke recenzije dvije trenutno najpopularnije i najeksponiranije kladionice u svijetu klađenja Pinnacle i SBOBET koje su i najveći domovi profesionalnih kladioničara.

Pinnacle je 2015. godine kupljen od strane švedskog poduzetnika Magnusa Hedmana i B2B kompanije a sjedište te kladionice još otprije bilo je na karipskom otoku Curacau pod okriljem Kraljevine Nizozemske gdje su porezi vrlo niski stoga i ne čudi takav odabir mjesta za registraciju iz kojeg zapravo i proizlaze najbolji koeficijenti i margine koje Pinnacle nudi na tržištu. Iz očitih razloga mogu si i priuštiti odstupanja u svojim marginama i zbrojevima poena i golova te im je profitna margina jedna od najnižih na tržištu a naravno nemaju nikakve poreze prilikom sklapanja samih oklada. Njihova ponuda obuhvaća skoro sve nogometne lige na svijetu kao i sportove od košarke i bejzbola pa sve do golfa, pikada, rugbyja i badmintona. Jedini manji limiti koji ćete sresti u toj kladionici jest činjenica da nemaju kompletnu razradu, što se posebno odnosi na timske zbrojeve poena i prva poluvremena, za sve lige i sportove no tome je razlog i to što najveća pažnja u klađenju kod tog bookmakera otpada na azijske hendikepe na kompletan susret kao i zbrojeve poena i golova za cijeli meč. Ipak, rijetko se koja kladionica može mjeriti s brzinom objavljivanja ponude Pinnaclea kao i veličinom njihovih koeficijenata koji su među prvima na tržištu pa od Pinnaclea prepisuju mnogi ostali bookmakeri te su oni u biti mjerodavni bookmaker za dosta liga i sportova. Njihova najveća posebnost jesu limiti koji su u posljednje vrijeme postali neograničeni a čak i nakon odigrane oklade ponovno će vam biti ponuđena neka margina po promijenjenom tečaju. Jedini veći minus ove kladionice jest nedostatak livestreamova samih događaja iako postoji opcija online klađenja kao i mobilna verzija dok je što se uplata i isplata tiče izbor također bogat a vrlo je bitno što nema dodatnih troškova prilikom transakcija koje se mogu izvršiti putem debitnih i kreditnih kartica, Skrilla, Paysafecarda, Netellera i drugih.

Druga najpopularnija kladionica na svijetu kao i najbolja te najveća azijska kladionica jest SBOBET koji je licenciran na Filipinima u Aziji i na otoku Man u Europi pod okriljem Ujedinjenog Kraljevstva. Zanimljivost vezana uz njih jest da su tokom sezone 2012./13. bili sponzor engleskog prvoligaša West Hama dok su svojedobno prolazili i kroz skandale zbog moguće umiješanosti u namještanje susreta u engleskom nogometu. SBOBET je u biti azijska verzija Pinnaclea ali i kladionica poznata u kladioničarskim krugovima kolijevka azijskog hendikepa na koje se njihovi limiti odnosno nepostojanje istih mogu mjeriti i s onima u Pinnacleu. SBOBET nudi široku paletu sportova i liga za klađenje dok im je najjača strana i glavni forte nogomet za koji je ponuda i najopširnija od preko 30 mogućih opcija za klađenje na pojedine događaje no i ostatak razrade za ostale sportove jest i više nego pristojan. Za razliku od Pinnaclea SBO omogućuje live prijenos nekih događaja na svojoj platformi no s limitom za mjesto stanovanja dok naravno nude i live klađenje ali i početni bonus od 15 % na prvu uplatu do najviše 200 eura(bonus vrijedi i za sve bivše države Jugoslavije no nakon uplate potrebno je čak 14 puta unutar dva mjeseca klađenjem upotrijebiti uplaćeni ulog i to klađenjem na tečajeve od minimalno 1.50 ili više).

Odgovori